Pääkirjoitus: Virkeyttä syksyyn seurakuntien ryhmistä

Viime aikoina olemme saaneet kuulla useita ikäviä ja kauhistuttavia uutisia maailmalta. Kotimaassakin jatkuu edelleen koronaepidemia, joka aiheuttaa hankaluuksia ja tuo epävarmuutta monen elämään. Meillä syksy on kuitenkin toivoa täynnä, sillä kuljemme hyvin todennäköisesti kohti normaalimpaa elämää.

Toivon tähden julkaisemme tämän lehden välissä syysliitteen, jossa kerrotaan seurakuntien ja järjestöjen säännöllisesti kokoontuvista pienryhmistä. Seurakunnat kutsuvat kaikki mukaan toimintaansa – ryhmiin voi osallistua yli seurakuntarajojen ja mukaan pääsee, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Valtaosa ryhmistä on täysin maksuttomia, vain muutamissa peritään esimerkiksi pieni materiaali- tai ruokamaksu. Haluamme tarjota mahdollisimman monelle tilaisuuden osallistua, löytää kiinnostavaa tekemistä ja hyvää seuraa.

Syysliitteestä löytyy mm. perheille, taaperoille, koululaisille, opiskelijoille, aikuisille, ikäihmisille ja erityisryhmille suunnattua toimintaa. Sisältökin yllättää monipuolisuudellaan: tarjolla on monenlaista soitto- ja lauluryhmää, käsityökerhoja, kahvittelua, kansainvälistä toimintaa, lastenkerhoja, leirejä ja retkiä, keskustelua, yhteistä rukousta ja raamattupiirejä, tuolijumppaa sekä ulkoilua. Tärkeää on löytää juuri itselle sopiva ryhmä, jossa on hyvä olla ja harrastaa.

Ryhmät ovat pieniä ja niissä huomioidaan voimassa olevat koronasuositukset. Toinen toisistamme huolta pitäen toivomme voivamme aloittaa ryhmien toiminnan syyskuussa suunnitelmien mukaan. Muutoksia aikatauluihin saattaa edelleen tulla, joten ajantasainen tieto kannattaa tarkistaa aina ryhmän vetäjältä tai verkkosivuiltamme. Toivotan kaikille hyvää mieltä ja mielekästä tekemistä syksyyn!

Kirsi Taskinen
viestintäpäällikkö
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.