Kontiolahteen strategiaksi ”Avaa uusi ovi”

Kontiolahden kirkkovaltuusto hyväksyi toukokuussa seurakunnan uuden strategian ”Avaa uusi ovi” vuosiksi 2021–2026. Strategian myötä Kontiolahden seurakunta rohkaisee jokaista seurakuntalaista avaamaan uuden oven uskoon, toivoon ja rakkauteen. Seurakunta tulee seuraavien vuosien aikana kehittämään tämän suunnitelman avulla omaa työtään niin, että se pystyy vastaamaan nopeasti ajan muuttuviin haasteisiin.

Verkostoituminen ja yhteistyö, vapaaehtoisten kouluttaminen ja lisääntyvä digitalisaatio ovat seuraavien vuosien haasteita seurakunnassa. Toimintaa uudistamalla uusia jäseniä kutsutaan mukaan kantamaan yhteistä vastuuta alueen lapsista ja nuorista sekä luomakunnasta. Laaja-alainen viestintä on osa seurakunnan työn avaamista kirkon arjesta vieraantuneille. Seurakunnan arjen perustehtävät – kasvatus ja diakonia – edistävät kaikkien kontiolahtelaisten hyvinvointia.

Kirsi Taskinen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.