Seurakuntayhtymä hakee jatkoa ympäristödiplomilleen

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä hakee jatkoa nykyiselle ympäristödiplomilleen vuosiksi 2021–2025. Diplomin uusiminen on edellyttänyt laajan sisäisen ympäristökatselmuksen tekemistä vuonna 2020 ja seurakuntayhtymän ympäristöohjelman auditointia alkuvuodesta 2021. Kirkkohallitus myönsi ympäristödiplomin Joensuun seurakuntayhtymälle ensimmäisen kerran joulukuussa 2010.

Kirkon ympäristödiplomi on Kirkkohallituksen myöntämä todistus seurakuntayhtymälle, joka on sitoutunut kehittämään toimintaansa ympäristön kannalta jatkuvasti paremmaksi. Se on vapaaehtoinen järjestelmä, jonka avulla pyritään edistämään ympäristöasioiden hoitoa.

Ympäristökysymykset ovat jo pitkään olleet keskeisesti esillä seurakuntien toiminnassa ja ne linkittyvät vahvasti luomisen teologiaan.

Kirsi Taskinen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.