Kiihtelysvaaran kirkon suunnittelijaksi Luo arkkitehdit Oy

Kiihtelysvaaran uuden kirkon suunnittelijaksi on valittu oululainen Luo arkkitehdit Oy, joka aloittaa kirkon suunnittelutyön kevään aikana. Päätöksen suunnittelijasta teki Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto kokouksessaan 23.3.2021. Arkkitehtikilpailutusta hoiti Pohjois-Karjalan hankintatoimi Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän toimeksiannosta.

Kiihtelysvaaran kirkon rakennushankkeessa on kyse kulttuurihistoriallisesti merkittävästä rakennuspaikasta, joten kilpailutuksen osallistujille asetettiin tarkat kriteerit. Kriteerien perusteella arvioitiin mm. kokemusta kirkollisten rakennusten suunnittelusta, puurakentamisesta sekä monitoimitilojen rakentamisesta.

Luo arkkitehdit Oy on oululainen vuonna 2014 perustettu arkkitehtitoimisto, jonka ydinosaamista on puurakentaminen sekä ympäristöä kunnioittava täydennysrakentaminen. Yrityksellä on kokemusta myös seurakuntatilojen suunnittelusta.

Kirsi Taskinen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.