Kiihtelysvaaraan haetaan uuden kirkon arkkitehtia

Kiihtelysvaaraan haetaan uuden kirkon suunnittelijaa kaksivaiheisen kilpailutuksen avulla. Ensimmäisessä vaiheessa pyydetään kirkon suunnittelusta kiinnostuneita arkkitehteja ilmoittautumaan mukaan kilpailutukseen. Toisessa vaiheessa Kiihtelysvaaran kirkon rakennustoimikunta valitsee ilmoittautuneista seitsemän parasta kilpailutuksen kriteerit täyttävää osallistujaa. Valituilta osallistujilta pyydetään hintatarjoukset kirkon suunnittelusta. Kilpailutuksen ensimmäinen vaihe päättyy 5.1.2020. Lopullinen tieto kirkon suunnittelijasta selviää maaliskuun aikana.

Kiihtelysvaaran uudesta kirkosta halutaan luoda yhteisön keskus, joka on samalla sekä pyhä että kodikas. Tavoitteena on, että rakennettava kirkko parantaa kaiken ikäisten osallisuutta, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja hyödyntää nykyaikaista tekniikkaa. ”Saman katon alle” -ajatuksen mukaisesti kirkko tulee olemaan muunneltavissa moneen eri tarkoitukseen. Uuden kirkon myötä nykyiset seurakuntatalon toiminnot siirtyvät kirkkoon.

Kirsi Taskinen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.