Kerhokausi käynnistyy tilannetta kuulostellen

Kouluikäisten kerhotoimintaa on valmisteltu seurakunnissa paitsi odottavissa, koronan vuoksi myös mietteliäissä tunnelmissa. Kerhoissa on tarjolla tekemistä niin liikunnasta, leikeistä kuin kädentaidoista pitäville.

Joensuun seurakunnan nuorisotyönohjaajat Noora Kähkönen ja Nonna-Omena Helojoki

Joensuun seurakunnan nuorisotyönohjaajat Noora Kähkönen ja Nonna-Omena Helojoki ovat ideoineet tälle kaudelle myös uusia kerhoja. Korona on tuonut eteen monenlaista mietettä turvallisuusasiakirjojen päivittämisestä lähtien. Kuva: Noora Kähkönen

Alakouluikäisten kerhot pyörähtävät käyntiin näillä näkymin suhteellisen normaaliin tapaan syyskuussa Joensuun seurakuntayhtymän seurakunnissa ja Kontiolahden seurakunnassa. Korona aiheuttaa kuitenkin joitakin muutoksia kerhotoimintaan.

Esimerkiksi Joensuun seurakunnassa kerhojen ryhmäkokoja on jouduttu pienentämään ja turvallisuusasiakirjoja päivittämään.

– Kaikki kerhot alkavat käsien pesulla ja kerhoon ei saa tulla kipeänä. Ennen kerhoja meiltä lähtee koteihin info kerhokäytännöistä, kertoo Joensuun seurakunnan nuorisotyönohjaaja Nonna-Omena Helojoki.

Myös Rantakylässä ja Pielisensuussa ollaan vastaavassa tilanteessa.

– Ryhmäkoot ovat pienemmät, meillä on turvaohjeistus sekä kerhossa että kotien suuntaan, tiedottaminen on lisääntynyt, summaa Rantakylän seurakunnan nuoriso-työnohjaaja Tiina Riikonen.

Tarjolla monenlaista puuhaa

Monenlaista kerhoa lapsille on kuitenkin seurakunnissa tarjolla, mikäli koronatilanne ei vaadi tämänhetkistä radikaalimpia varotoimia. Pyhäselässä jatkuvat suositut pallokerhot, Enossa ja Vaaroilla mm. puuhakerhot ja Rantakylässä esim. lego-, peli- ja musakerhot, joissa pääsee soittamaan ukulelea ja bassoa.

– Pielisensuussa on alkamassa näillä näkymin ainakin elektroniikka- ulkoliikka-, monitoimi- ja näytelmäkerhot sekä suositut Tiuku-musaryhmät, kertoo seurakunnan nuorisotyönohjaaja Heidi Tahvanainen.

Joensuun seurakunnassa tarjolla on niin keppari- kuin askartelu- ja kokkikerhoja sekä liikuntaa, leikkiä ja rakentelua. Uusia ovat lelukerho pienille koululaisille ja Soturikissat isoille. Kontiolahdella puolestaan jatkuvat sekä kirkonkylällä että Lehmossa perinteiseen tapaan liikunta- ja monitoimikerhot.

– Kerhot pyritään aloittamaan mahdollisimman normaalisti muistaen kuitenkin ajankohtaiset rajoitukset liittyen mm. hyvään hygieniaan, toteaa vs. nuorisotyönohjaaja Jonna Ikäläinen.

Virpi Hyvärinen

* Kerhotarjonta Joensuun seurakunnissa: http://www.janoa.fi, Kontiolahdella: Jonna Ikäläinen, p. 0400 634071.


Ilmoittautuminen kouluikäisten kerhoihin syksyksi 2020

• Joensuu: http://www.janoa.fi/ilmoittautuminen
• Pielisensuu: alk. vko 35-36: http://www.janoa.fi/ilmoittautuminen
• Rantakylä: alk. 29.8.: http://www.janoa.fi/ilmoittautuminen
• Pyhäselkä: kerhoon tultaessa.
• Eno: http://www.janoa.fi/ilmoittautuminen
• Vaara-Karjala ja Kontiolahti: Ei ennakkoilmoittautumista

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.