Tarjolla kesätöitä – Joensuun seurakuntayhtymä palkkaa kesäksi 80 työntekijää

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymässä on tällä hetkellä haettavana runsaasti kesätöitä. Töitä on tarjolla mm. hautaustoimessa, Vaivion kurssikeskuksessa ja Enon seurakunnassa. Lisäksi kirkkoihin haetaan kesäksi oppaita.

Orava hyppaa hautakiven päältä Joensuun hautausmaalla.

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä palkkaa liki 70 työntekijää hautausmaille hoitokaudelle 2020. Kuva: Kirkkotien arkisto

Joensuun ev.lut. seurakunnat ja seurakuntayhtymä palkkaa kesän ajalle 80 työntekijää. Tarjolla on monen eri alan tehtäviä. Valtaosa tehtävistä on suunnattu jo 18 vuotta täyttäneille, mutta hautausmaan kesätöihin voivat hakea myös 17-vuotiaat.

– 17-vuotias nuori työntekijä voi tehdä hyvinkin monenlaisia töitä. Rajoitettua on esimerkiksi sellaisten töiden tekeminen, joissa on erityistä tapaturmavaaraa tai terveyshait-taa tai joka tehdään yöaikaan.  Lainsäädännön mukaisesti työnantajan on huolehdittava siitä, ettei työ ole nuoren työntekijän ruumiilliselle tai henkiselle kehitykselle vahingoksi, Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän henkilöstöpäällikkö Satu Krohns kertoo.

Monesti nuoret ryhtyvät etsimään kesätöitä jo täytettyään 15 vuotta. Seurakuntayhtymästäkin kysellään toisinaan lyhyitä työrupeamia nuorille.

–  Monet kesätyötehtävistämme sisältävät fyysistä työtä, koneiden tai laitteiden käyttöä tai sellaista vastuunottoa, joka vaatii kypsyyttä. Ikärajoilla huolehdimme osaltaan siitä, että nuorilla kesätyöntekijöillä olisi kehityksensä puolesta valmiudet toimia työtehtävissä niin, että voimme luottaa työskentelyn olevan heille turvallista, Krohns toteaa.

Valtaosa kesätöistä hautausmailla

Joensuun seurakuntayhtymän alueella eniten kesätöitä on tarjolla hautausmailla. Seurakuntayhtymä hakee parhaillaan kesätyöntekijöitä Joensuun, Enon, Pyhäselän, Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran hautausmaiden sekä puistoalueiden hoitoon. 17 vuotta täyttäneet voivat hakea kaksi kuukautta kestävään työsuhteeseen. Täysi-ikäisille hakijoille on tarjolla myös viiden kuukauden mittaisia kausitöitä.

Kaikkiaan Joensuun seurakuntayhtymän hautausmaille palkataan liki 70 työntekijää hoitokaudelle 2020.  Työtehtäviin kuuluu hautausmaiden ja puistojen yleishoito sekä hoidettavaksi annettujen hautojen hoitotyöt. Valittavilta työntekijöiltä odotetaan reipasta asennetta, ahkeruutta sekä kykyä fyysiseen ulkotyöhön.

Kausityön tekijöiden valinnassa eduksi katsotaan myös koulutus ja aikaisempi kokemus viheralueiden töistä sekä koneiden käyttötaito.

–  Olin itse opiskeluaikaan töissä hautausmaalla ja tykkäsin siitä työstä kovasti.  Kasvien hoidon lisäksi opin hyödyllisiä työelämätaitoja ja sain myös tehokasta kunnonkohotusta talven opiskelujen jälkeen. Luonto oli ulkotöissä jatkuvasti läsnä, mistä nautin – ja onneksi on keksitty sadevaatteet!

– Kesätöitä hakeville sanoisin vinkkinä, että kannattaa aina hakemusta tehdessä miettiä, minkälaiset taidot ja kokemus työnantajaa kiinnostaa juuri sen haettavan tehtävän kohdalla. Nuorena varsinaista työkokemusta ei välttämättä ole, mutta kaikki osaaminen ja kyvyt kannattaa tuoda rohkeasti esiin. Moni on voinut esimerkiksi leikata kotona tai isovanhempien pihalla nurmikkoa tai auttaa remonttihommissa ja kerryttänyt niissä osaamista, Krohns vinkkaa.

Kirkon opas tapaa turisteja maailmalta

Perinteisiin kesän töihin kuuluu myös kirkon oppaan työ. Joensuun seurakuntayhtymään palkataan kaikkiaan kahdeksan kirkon opasta. Oppaita tarvitaan sekä Joensuun että Utran kirkkoihin. Oppaat tapaavat kesän aikana mm. matkailijoita, jotka haluavat tutustua kaupungin kirkkoihin. Oppaana on mahdollista myös päästä hyödyntämään kielitaitoaan.

– Eniten ulkomaalaisia vieraita Joensuun kirkoissa kävi viime kesänä Venäjältä, Saksasta ja Ranskasta. Kesän aikana Joensuun kirkkoon kävi tutustumassa noin 6000 vierasta. Utran kirkossa kävijöitä oli noin 600, johtava seurakuntamestari Satu Laakkonen kertoo.

Oppaan valinnassa kiinnitetään huomiota mm. valmiuteen toimia itsenäisesti, vastuullisesti ja palveluhenkisesti opastehtävässä, kielitaitoon sekä seurakuntaelämän tuntemukseen.

”Kesätyöntekijöiltä odotetaan reipasta ja iloista työotetta”

Vaivion kurssikeskukseen haetaan myös useampaa työntekijää kesän ajalle. Varsinaisia kesätyöpaikkoja on tarjolla kaksi. Kesätyöntekijöiden tehtäviin kuuluvat avustavat tehtävät keittiössä, ruokasalityöskentely, astiahuollon tehtävät, kioskimyynnin hoitaminen sekä puhtaanapidon tehtävät.

– Kesätyöntekijöiltä odotetaan reipasta ja iloista työotetta, luotettavuutta ja joustavuutta sekä halua oppia uusia asioita. Tehtäviin ei tarvitse välttämättä olla aikaisempaa kokemusta, sillä perehdytämme heidät kaikkiin tehtäviin, tiiminjohtaja Minna Soikkeli Vaivion kurssikeskuksesta kertoo.

Lisäksi Vaivion kurssikeskukseen haetaan tällä hetkellä kiinteistönhoitajaa ja keittiötyöntekijää kesän ajalle. Kesä on kurssikeskuksen vilkkainta aikaa.

– Kesäkauden rippileirit alkavat heti koulujen päätyttyä ja päättyvät heinä-elokuun vaihteeseen. Viikolle 32 on tällä hetkellä vielä tilaa yhdelle rippikouluryhmälle, mutta muutoin koko kesä on varattu täyteen, Soikkeli kertoo.

Enon seurakunnassa olisi puolestaan tarjolla kesätyöpaikka nuorisotyössä. Tehtävä on suunnattu kirkon nuorisotyöhön tai teologiksi opiskeleville. Työ on pääasiassa leirityötä rippikoululeirillä ja alakoululaisille suunnatuilla lastenleireillä.

–  Seurakuntayhtymän seurakunnissa ja muissa yksiköissä on kesätöitä tarjolla maantieteellisesti laajalla alueella kautta Joensuun ja Liperinkin puolella.  Myös määrällisesti olemme merkittävä kesätyöllistäjä, Krohns sanoo.

Kesätöitä kannattaa hakea pikaisesti

Kesän ajan töiden haku jatkuu maaliskuun alkupuolelle, hakuajat vaihtelevat tehtäväkohtaisesti. Hakemus kannattaa täyttää mahdollisimman pian, sillä osa tehtävistä voidaan täyttää jo hakuajan kuluessa.

Tehtäviin haetaan sähköisellä hakemuksella. Hakemus ja tarkemmat tehtäväkohtaiset tiedot löytyvät Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän verkkosivuilta osoitteesta www.joensuunevl.fi/rekry.

Sari Jormanainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.