Perheneuvonnan asiakasmäärät kasvoivat

Kirkon perheneuvonnassa kävi ennätysmäärä asiakkaita vuonna 2019.  Koko maassa kirkon perheneuvonnasta apua sai yli 18 500 ihmistä. Kaikkiaan asiakkaita kohdattiin yli 90 000 kertaa. Joensuun perheasiain neuvottelukeskuksessa kävi viime vuonna 600 asiakasta. Asiakaskohtaamisia oli kaikkiaan noin 2200. Asiakkaita oli kaikista Pohjois-Karjalan kunnista sekä Heinävedeltä. Asiakasmäärät kasvoivat hieman myös Joensuussa vuonna 2019.

Suurin syy hakea apua perheneuvonnasta oli vuorovaikutusongelmat. Joensuussa lähes yhtä paljon perheneuvojan luokse hakeuduttiin erokysymysten tiimoilta. Joensuun perheasiain neuvottelukeskuksen asiakkaista selvä enemmistö oli työssäkäyviä 30-39-vuotiaita, jotka elävät avioliitossa.

Perheneuvojat ratkovat ihmissuhde-ongelmia ja antavat vinkkejä parisuhteen kehittämiseen myös verkossa. Viimeisen kahden vuoden aikana perheneuvojat ovat vastanneet kysymyksiin Parisuhdeneuvolassa Vauva.fi:ssa sekä kirjoittaneet suuren suosion saanutta Rakkauden ammattilaiset -blogia. Parisuhdeneuvolan ja kirkon blogien sisältöjä on luettu yhteensä yli kaksi miljoonaa kertaa kahden vuoden aikana.

Kirkon perheneuvonta on mukana myös perhekeskustoiminnassa, jossa eri lapsiperhetoimijat keskittävät palveluita sekä muodostavat yhteistä palveluverkostoa alueellisesti ja maakunnallisesti.

Suomessa on 41 kirkon perheasiain neuvottelukeskusta, joissa työskentelee yli 180 työntekijää. Joensuun perheasiain neuvottelukeskuksessa työskentelee neljä perheneuvonnan ammattilaista. Perheneuvonta on asiakkaille maksutonta. Joensuun perheasiain neuvottelukeskus toimii koko Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella.

Lähde: Kirkon viestintä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.