Jalkapalloa ja toimistohommia

Jalkapalloseura Joensuun Jipon toiminnanjohtaja ja pelaaja Timo Tahvanaisella riittää seuran johtamisen ja edustusjoukkueessa pelaamisen lisäksi halua tehdä yhteistyötä tärkeiden asioiden puolesta. Joensuun seurakunnat järjestävät 14.9. Jipon kanssa kummiottelun.

Joensuun Jipon toiminnanjohtaja ja pelaaja Timo Tahvanainen

Jalkapallon Kakkosessa pelaavan Joensuun Jipon toiminnanjohtaja ja pelaaja Timo Tahvanainen nähdään pelaajan roolissa 14.9. järjestettävässä kummiottelussa Mehtimäen kentällä. Kuva: Sari Jormanainen.

1. INNOSTUS. Ennen kuin koulu alkoi, isä vei jalkapalloharjoituksiin Outokummussa, mistä olen kotoisin. Siitä alkoi pelaaminen eikä se ole loppunut. Jalkapallossa mukavaa on se, että se on joukkuepeli. Sieltä saa ystäviä, suurin osa tutuistani, kavereistani ja ystävistäni on jalkapallon kautta tulleita. Harrastuksen edetessä alkoi aika nopeasti itselle tulla tavoitteita ja unelmia. Siitä se innostus lajiin vain kasvoi.

2. TUPLAROOLI. Ei se ihan jokapäiväistä ole, että sama henkilö toimii pelaajana ja seuran toiminnanjohtajana, mutta kyllä näitä joitakin on. Aluksi tämä oli vähän haas-tavaa, kun oli tottunut pelkästään pelaamaan ammatikseen. Silloin pelaamiseen oli helpompi keskittyä. Koko ajan tässä kuitenkin oppii lisää, että millä tavalla roolit pystyy yhdistämään. Minulla on esimerkiksi periaate, että pelipäivänä en tee töitä. Paljon olen oppinut uusia asioita mm. taloudesta ja markkinoinnista.

3. YHTEISTYÖ. Haluamme olla myös yhteiskunnallisesti merkittävä toimija. Panostamme esimerkiksi junioritoimintaan ja haluamme olla kasvattamassa nuoria. Yhteistyökumppanit mahdollistavat käytännössä meidän toiminnan. Emme pystyisi tällä tasolla tekemään toimintaa ilman yhteistyökumppaneita. Yhteistyön kautta pystymme tekemään myös erilaisia kampanjoita paremman Joensuun puolesta.

4. VAIKUTTAMINEN. Koen, että urheiluseura on merkittävä vaikuttaja yhteiskunnassa. Urheiluseuroilla on hyvä kaiku ja ehkä ihmiset reagoivat helpommin urheiluseurojen kuin pelkästään yritysten tekemiin juttuihin. Yksi tärkein asia, jonka puolesta haluamme olla vaikuttamassa on ihmisten syrjäytyminen. Seuramme yksi arvoista on yhteisöllisyys. Haluamme ihmisten tajuavan, että yhteisö on mahdollisuus kaikille ja sitä kautta voi saada sisältöä elämään.

5. KUMMIPELI. Kummipelin idea on se, että seurakunnat ja kavat lippuja meidän otteluun kummeille ja kummilapsille. He voivat sitten tulla yhdessä viettämään mukavan päivän. Ottelun lisäksi tapahtumassa on erilaisia toimintapisteitä. Itsekin olen kahden lapsen kummi. Kummius on minulle iso kunnia ja haluan tehdä sen roolin mahdollisimman hyvin. Haluan viettää kummilasteni kanssa aikaa ja nähdä kun he kasvavat.