Lapsiperheiden leikkipuistohetket jatkuvat – kahvia ja vertaisseuraa hiekkalaatikon reunalla

Lapsiperheiden leikkipuistokahvit jatkuvat Rantakylässä ja Pielisensuussa kesäkuun loppuun.

Pielisensuun puistokahvit kesällä 2019.

Mimosa Modig (2,5 v.) tuli mummunsa Marjut Ohisalo-Modigin (vas.) kanssa Revonhännän leikkupuistoon vapaapäivän viettoon. Seurakunnan puistokahvit olivat molemmille mukava yllätys. Kuvassa myös kahviota pitävä Roope Isotalo ja lastensa kanssa puistokahveille tullut Jenni Kesti. Kuva: Virpi Hyvärinen

Pielisensuun ja Rantakylän seurakunnat järjestävät tänäkin kesänä alueensa leikkipuistoissa pienimuotoista, lapsiperheille suunnattua kahvihetkitoimintaa. Pielisensuussa toiminta kulkee Puistokahvien nimellä, Rantakylässä puhutaan Kärrikahvilasta. Toiminta alkoi maanantaina 3.6. ja päättyy 28.6.

Molempien seurakuntien leikkipuistokahvien ideana on tarjota lapsiperheille matalan kynnyksen toimintaa siellä, missä perheet muutenkin liikkuvat. Pielisensuun Puistokahveilla ohjelma on vapaamuotoista, Rantakylän Kärrikahvilassa on lapsille tarjolla vaihtelevasti myös pienimuotoista ohjattua toimintaa.

– Viime vuonna tarjolla oli esimerkiksi kuvasuunnistusta ja kepparirataa, mutta pääpaino on kuitenkin matalan kynnyksen kohtaamisessa ja vapaamuotoisessa olemisessa, kertoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Laura Karvinen Rantakylän seurakunnasta.

Lasten leikkien ja vanhempien juttelun lomaan seurakunta tarjoaa kahvia, mehua ja pientä suuhunpantavaa. Tarjoilu ja toiminta ovat maksuttomia.

Viime vuonna parhaimmillaan 80 kävijää

Leikkipuistotoimintaa on järjestetty aiemmin kolmena kesänä sekä Pielisensuussa että Rantakylässä. Molemmissa toiminta on ollut erittäin suosittua.

– Osallistujamäärä on vaihdellut paikasta ja säästä riippuen, mutta parhaimmillaan paikalla on ollut yli 80 henkilöä, toteaa Karvinen.

– Puistokahvit ovat olleet todella tykättyjä ja kysyttyjä. Puistokahvit tarjoavat mahdollisuuden monenlaiseen kohtaamiseen, toteaa Pielisensuun seurakunnan pastori Salla Ulvi-Altio.

Molempien seurakuntien leikkipuistotoiminnalla on säävaraus, eli toimintaa ei järjestetä huonolla säällä. Toiminnan peruuntumisesta ilmoitetaan Facebookissa sivuilla Pielisensuun seurakunta ja Rantakylän seurakunta.


Leikkipuistokahvit kesäkuussa 2019

• Puistokahvit Pielisensuussa klo 9-11:
Ma 17.6. ja 24.6. Vehkapuiston leikkikentällä
Ti 18.6. Karhunkaaren leikkikentällä
Ti 25.6 Reittimestarin puiston leikkikentällä
Ke 12.6., 19.6., ja 26.6. Karjalanpuiston leikkikentällä
To 13.6., 20.6. ja 27.6. Norolanpuiston leikkikentällä
Pe 14.6. ja 28.6. Revonhännän leikkikentällä

• Kärrikahvila Rantakylässä:
Riippapuisto 1:n leikkipaikalla ma 17.6. ja 24.6. klo 9.30-11.30
Rantakylän kirkon leikkipaikalla ke 12.6., 19.6. ja 26.6. klo 17-19
Jynkänpuiston leikkipaikalla pe 14.6. ja 28.6 klo 9.30-11.30.

• Huom! Säävaraus. Seuraa mahdollisia peruuntumisia Facebookissa sivuilla Pielisensuun seurakunta ja Rantakylän seurakunta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.