Kiinteistöjä esitetään myytäväksi

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 23.4.2019 esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle 1,37 miljoonan euron ostotarjouksen hyväksymistä Rantakylässä sijaitsevista Vuokra-Ollilan kolmesta kerrostalosta ja niiden tontin vuokraoikeudesta. Korkeimman tarjouksen teki myöhemmin perustettavan yhtiön lukuun Korpinurmi & Haapasalo Kiinteistöt Oy ja Manandwork Oy.

Vuokra-Ollilan kiinteistö tuli myyntiin maaliskuun alussa yhteisen kirkkovaltuuston 3.12.2018 tekemän päätöksen mukaisesti. Lopullisen päätöksen myynnistä tekee seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto 10.6.2019.

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle myös purettavan Mutalan kirkon maa-alasta tehdyn ostotarjouksen hyväksymistä. Rakennusliike Rakennus Kosunen Oy teki kiinteistöstä maaliskuun lopussa ostotarjouksen, mikä haetun kaavamuutoksen mukaisen rakennusoikeuden toteutuessa tarkoittaisi 334 650 € myyntihintaa.

Yhteinen kirkkovaltuusto käsittelee asiaa kesäkuun kokouksessaan. Kaupan toteutuminen vaatii myös kirkkohallituksen vahvistuksen. Lisäksi kiinteistön kaavamuutoksen tulee olla lainvoimainen.

 

Sari Jormanainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.