Pääkirjoitus: Yhteistyössä on voimaa

Yksin meistä ei pärjää kukaan, näin usein sanotaan. Toki joku voi selvitä yksinkin, mutta yhdessä tie saattaisi olla helpompi ja mukavampi. Yhteistyö vaatii kuitenkin pelisääntöjä ja yhteistä halua tehdä asioista yhdessä. Se vaatii myös erilaisten näkemysten hyväksymistä ja toisen hyväksymistä. Väkisin ja pakolla harvoin tulee mitään hyvää.

Näen yhteistyön merkityksen päivittäin työssäni. Kuuden seurakunnan viestintä ei onnistuisi ilman hyvää yhteistyötä. Tämäkin lehti on saatu aikaan monen ihmisen yhteisellä työllä. Toisaalta yhteistyötä tarvitaan myös eri organisaatioiden välillä, esimerkiksi koulujen ja seurakuntien välillä.

Mitä isompaan yhteistyöhön menemme, sitä tärkeämpää ovat yhteiset pelisäännöt. Mikä on yhteistyön merkitys ja mitkä ovat sen rajat? Yhteistyön pelisääntöjen tulee olla avoimia.

Yhteistyön pelisääntöjä on pohdittu viime aikoina mm. Joensuun kaupungin varhaiskasvatuksen ja seurakuntien välillä. Pelisäännöt alkavat nyt olla selvillä ja yhteistyön hyviä käytänteitä voidaan toteuttaa.

Yhteistyötä tarvitaan kaikkialla. Tulevana sunnuntaina Suomeen valitaan uusi eduskunta. Tulevien 200 kansanedustajan joukossa on näkemyksiä, arvoja ja ajatuksia laidasta laitaan. Yhteiset päätökset ovat silti mahdollisia. Toivon uusille kansanedustajille kykyä tehdä yhteistyötä koko maamme ja sen asukkaiden hyväksi!

 

Sari Jormanainen
viestintäpäällikkö
sari.jormanainen@evl.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.