Loma käyntiin kesäkerhossa

Seurakuntien kesäkerhot tuovat jälleen koululaisille monipuolista toimintaa kesälomien alkuun.

Piirros, jossa leikkiviä lapsia

Kuva: iStock

Koululaisten pitkä kesäloma on puheenaiheena monessa perheessä keväällä, kun kesälomia järjestellään. Koululaisilla loma alkaa kesäkuun alussa ja päättyy vasta elokuun puolivälissä. Edes kahden vanhemman neljän viikon lomat eivät riitä kattamaan koko lomakautta.

Joensuun seurakunnat ja Kontiolahden seurakunta vastaavat tähän jokavuotiseen pohdintaan perinteisillä kesäkerhoilla.
Kesäkerhoja järjestetään kesäkuun aikana, mutta tarkemmat ajat ja kerhopäivien määrä viikossa vaihtelevat seurakunnittain. Myös kerhopäivän pituus vaihtelee. Koululaisten kesäkerhot on tarkoitettu osassa seurakunnista 6-9-vuotiaille lapsille ja osassa 6-10-vuotiaille.

– Perheestämme jo 3. lapsi osallistuu kesäkerhoon Marjalassa. Mieheni ja minun lomat alkavat vasta juhannukselta, joten kesäkerho tuo mukavaa tekemistä ekaluokkalaisen poikamme loman alkuun. Ilman kesäkerhoa meidän vanhempien pitäisi pitää lomat eri aikaan ja yhteistä lomaa koko perheen kanssa ei olisi, Lotta Lilja kertoo.

Kesäkerhoissa on päivän aikana monenlaista ohjelmaa. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi askartelua sekä erilaisia leikkejä ja pelejä niin sisällä kuin ulkona.

– Kesäkerhossa on lapsille mukavaa ja turvallista tekemistä. Kerhoon osallistuminen ei vaadi myöskään erityistä kristillisyyttä, vaan toiminta on arkista ja perinteistä kertomista, Lotta Lilja pohtii.

Joensuun, Pielisensuun ja Rantakylän kesäkerhoissa syödään päivän aikana lämmin ruoka ja pieni välipala, minkä vuoksi päivästä peritään kolmen euron maksu. Pyhäselän ja Vaara-Karjalan kesäkerhossa kerholaiset syövät omia eväitään, jolloin kerho on maksuton.

Kesäkerhoihin voi osallistua joko yksittäisiksi päiviksi tai jokaiselle kesäkerhopäivälle. Pyhäselän kesäkerhoihin ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä seurakuntayhtymän verkkosivuilla www.joensuunevl.fi/ilmoittaudu. Muihin Joensuun seurakuntien kesäkerhoihin ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.janoa.fi/ilmoittaudu. Joensuun seurakunnan kesäkerhoihin ilmoittaudutaan ajalla 15.4.–5.5., Pielisensuun kerhoihin 1.–29.5., Rantakylän kerhoihin 23.4.–22.5 ja Vaara-Karjalan kerhoihin toukokuun aikana.

Kontiolahden seurakunnan kesäkerhoihin ilmoittaudutaan 6.–24.5. lapsityön toimistoon puh. 040 777 8215 tai sirkka.liisa.vaatainen@evl.fi. Kontiolahden kesäkerholaiset syövät päivän aikana omia eväitään. Kerhomaksu on 2 euroa / päivä.

 

Sari Jormanainen


 

Kesäkerhot

Joensuu: 4.–28.6. ma-pe klo 9-14
Noljakan kirkko ja Marjalan srk-talo
Pielisensuu: 5.–20.6. ma-pe klo 10–14.30 Hukanhaudan srk-talo
Rantakylä: 4.6.–20.6. ti-to klo 9.30–14 Rantakylän kirkko.
Pyhäselkä: 3.–7.6. ma-pe Pyhäselän srk-talo ja 10.–14.6. ma-pe Reijolan srk-talo. Kerhoaika klo 9–14.
Vaara-Karjala: 24.–25.6. ma-ti Kiihtelysvaara, 26.–27.6. ke-to Tuupovaara ja 1.–2.7. ma-ti Heinävaara. Kerhoaika klo 12–15.
Kontiolahti: 4.–20.6. ma-pe klo 9–14.30 (20.6. klo 9–12) Karpalokaaren liikuntahalli

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.