Siun seurakunta ei toteudu

Joensuun seudulle ei synny 13 seurakunnan yhteistä seurakuntayhtymää. Yhtymän laajenemisen kannalta ratkaiseva päätös asian suhteen tehtiin Kontiolahden kirkkovaltuustossa 4.12.2018. Valtuustossa yhtymään liittymistä vastaan äänesti 23 ja puolesta kaksi valtuutettua. Edeltävänä iltana 3.12.2018 Joensuun kuuden seurakunnan yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että yhtymän laajeneminen hyväksytään, jos sekä Kontiolahden että Liperin seurakunnat ovat yhtymässä mukana. Kontiolahden jättäydyttyä pois yhtymästä ehto ei toteudu.

Liperin kirkkovaltuusto ei ollut tehnyt päätöstä asiasta ennen Kirkkotie-lehden painoon menoa. Liperin seurakunta on päättänyt yhtymästä 18.12.2018. Liperin seurakunnan päätös ei kuitenkaan enää muuta tilannetta. Laaja yhtymä ei toteudu hankkeen pääneuvottelija Sami Lahtiluoman esityksen mukaisesti, koska Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän ehtona oli molempien Kontiolahden ja Liperin seurakuntien mukana olo. Kontiolahden seurakunnan lisäksi myös Kiteen seurakunta vastusti yhtymään liittymistä. Heinäveden, Outokumun, Polvijärven ja Tohmajärven hyväksyivät yhtymään liittymisen.

Siun seurakunta -hanke jatkui uuden pääneuvottelijan voimin vuoden 2018 alussa. Mukana yhteistyön selvityshankkeessa olivat Joensuun ev.lut seurakuntayhtymän kuusi seurakuntaa sekä Heinäveden, Kiteen, Kontiolahden, Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Tohmajärven seurakunnat. Yhteistyön mahdollisuutta selvitettiin aiemmin 12 seurakunnan kesken vuosina 2016–2017.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.