Hääyö on jälleen suosittu

Joensuun kirkossa järjestetään Hääyö-tapahtuma lauantaina 23.9.2023 kello 16–22. Tunnelmallinen tapahtuma mahdollistaa ainutlaatuisen ja vaivattoman kirkollisen vihkimisen ilta-aikaan ilman suuria kustannuksia. Tilaisuuteen tarvitaan vain vihittävä pari, sormukset, avioliiton esteettömyystodistus ja molempien henkilöllisyystodistukset. Vihkiminen on maksuton.

Hääyö on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään Joensuussa nyt kolmatta kertaa. Joensuun, Pielisensuun ja Rantakylän seurakuntien yhdessä järjestämä tapahtuma on saamassa suuren suosion, sillä Kirkkotie-lehden painoon mennessä vapaana oli enää muutama vihkiaika. Vihkiajan voi varata Joensuun seurakuntien verkkosivuilta 4.9.2023 mennessä tai niin kauan kuin aikoja on vapaana. Tapahtumassa pareja vihitään puolen tunnin välein.

Vihittävät parit saavat valita tilaisuuden musiikit viiden kappaleen listasta ilmoittautumisvaiheessa. Vihkivän papin he tapaavat juuri ennen vihkimistä. Tilaisuuteen voi tulla paikalle kaksin, pienellä porukalla tai suurella suvulla.

Myös aiempina vuosina pareja on Hääyössä ollut runsaasti. Viimeksi tapahtuma järjestettiin vuonna 2021, ja ilta on jäänyt Joensuun seurakunnan I kappalaiselle Salla Romolle hyvin mieleen.

– Ilta täynnä rakkaustarinoita kuvaa tunnelmaa hyvin. Iloitsen siitä, että voimme tarjota ihmisille tämän mahdollisuuden, hän toteaa.

Joensuun seurakunnan kanttori Elina Vitri-Viitaniemi uskoo, että monia pareja kiinnostaa matalan kynnyksen vihkiminen.

– Tunnelmallinen ja mieleenpainuva vihkiminen ei tarvitse monen vuoden suunnittelua, askelmerkkejä tai monikymmenpäistä vieraiden joukkoa – voi myös mennä vaivatta vihille ja saada siten omannäköisen juhlan. Tärkein tapahtuu parin ja Jumalan siunauksen välillä.

Hääyö-tapahtuma Joensuun kirkossa la 23.9. klo 16–22. Ajan voi varata 4.9. mennessä osoitteessa joensuunseurakunnat.fi/ilmoittaudu.

 

Tea Ikonen

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.