Pääkirjoitus: Unelmien työ

Millainen on sinun unelmiesi ammatti? Oletko parhaimmillasi ryhmätöissä vai omassa rauhassa, käytännön asioita järjestellessä vai suuria linjoja suunnitellessa? Onko sinulle tärkeää auttaa ihmisiä, muuttaa maailmaa tai toteuttaa itseäsi luovasti? Unelmien työhön voi päätyä montaa eri kautta. Joskus voi olla hankala arvioida etukäteen, millainen organisaatio sopii itselle parhaiten.

Moni yllättyy, kun tutustuu tarkemmin siihen, miten monipuolisia työpaikkoja kirkolla on tarjota. Töissä ei olekaan ainoastaan pappeja ja kanttoreita, vaan todellisuus on jotain aivan muuta. Suuria henkilöstöryhmiä esimerkiksi Joensuun seurakuntayhtymässä ovat lasten ja nuorten kanssa työskentelevät, kiinteistöjen ja hautausmaiden ylläpitäjät sekä ihmisten tukena toimivat diakoniatyöntekijät. Tekemistä löytyy myös talouden, hallinnon, viestinnän ja it-alan osaajille.

Meillä Joensuussa seurakunnat ja seurakuntayhtymän palveluyksiköt työllistävät noin 180 henkilöä. Ensi kesänä määrä kasvaa taas kymmenillä, kun kausi- ja kesätyöntekijät ovat mukana vahvuudessa. Varsin monimuotoinen joukko meitä siis löytyy Joensuustakin ja avoimia tehtäviä kannattaa välillä käydä tutkimassa verkkosivuillamme.

Näin pääsiäisen alla on hyvä huomioida myös se, että osa seurakuntien työntekijöistä on mukana ihmisten arjessa ja juhlassa ja työskentelee siksi osittain pyhäpäivinä ja viikonloppuisin. Tekisitkö sinä mieluummin töitä säännöllisesti arkipäivinä vai voisitko ajatella joustavampaa työnkuvaa? Jos haluat kokeilla, mikä olisi juuri sinulle sopiva kirkon ammatti, käy tekemässä testi osoitteessa evl.fi/kirkon-ammatit-peli.

Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille töissä ja vapaalla oleville!

 

Kirsi Taskinen
viestintäpäällikkö
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä
kirsi.taskinen@evl.fi

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.