5xmielessä: Kohtaamisen Kahvila yhdistää eri taustoista tulevia

Yksi Joensuun seurakunnan kokoaman jouluseimipolun kohteista on tänä vuonna Kohtaamisen Kahvila. Leena Kokkonen on kahvilan vapaaehtoistyöntekijä.

Vaalea nainen istuu seimiasetelman luona.

Kohtaamisen Kahvila on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana seimipolussa. Joulu näkyy ja kuuluu kahvilassa myös muutamien joululaulutuokioiden muodossa. Joulun pyhät ja välipäivät Kohtaamisen Kahvila on kiinni, muutoin ovet ovat auki arki-iltapäivisin. – Kahvilassa on matala kynnys, eikä kävijöiltä udella heidän taustoistaan, Leena Kokkonen kertoo. Kuva: Tea Ikonen

 

  1. TOIMINTA. Tarkoituksemme on kohdata ihmisiä ja tarjota heille hengellisiä ja henkisiä virikkeitä. Yksi tavoitteistamme on myös syrjäytymisen estäminen. Kahvila on auki iltapäivisin, ja täällä on säännöllisesti muun muassa keskustelupiirejä, raamattupiirejä ja musiikkiesityksiä sekä mahdollisuus tavata joku seurakunnan työntekijä. Alakerrassa on kirpputori ja kahvilan yhteydessä on myös Joensuun ainoa kristillinen kirjakauppa, Joelin kirja.
  2. VAPAAEHTOISUUS. Olen mukana Kohtaamisen Kahvilan toiminnassa vapaaehtoisena. Haluan näin välittää Jumalan rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan. Teen muun muassa keittiöhommia, lattian luuttuamista ja vessojen pesua. On myös antoisaa tavata ihmisiä ja keskustella heidän kanssaan. Koko kahvila toimiikin pääasiassa vapaaehtoisten voimin. Laskin, että työvuorolistoillamme on yhteensä noin 20 nimeä.
  3. KÄVIJÄT. Meillä käy päivittäin yleensä noin 40–50 henkeä, mutta on meillä parhaimmillaan ollut 120 kävijää yhtenä päivänä. Kohtaamisen Kahvilassa on matala kynnys, eikä kävijöiltä udella heidän taustoistaan. Täällä käy myös laitapuolen kulkijoita, mutta sellainen ehto on asetettu, ettei päihtyneenä saa tulla. Kävijöissämme ovatkin kaikki ikä- ja yhteiskuntaluokat edustettuina.
  4. LAHJOITUKSET. Kohtaamisen Kahvilan tuotteista voi maksaa vapaaehtoisen kahvirahan. Sillä hankimme kahvia ja leipien päälle voita, juustoa, kinkkua ja muuta päälle laitettavaa. Leivät ja pullat saamme lahjoituksina muun muassa leipomoista. Taloudellisesti toimintaamme tukevat Pielisensuun ev.lut. seurakunta, Joensuun Vapaaseurakunta, Joensuun helluntaiseurakunta sekä Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys.
  5. YHTEISTYÖ. Yhteiskristillisyys eli kirkkokuntien rajat ylittävä kristittyjen yhteistyö on tärkeä juonne toiminnassamme. Kahvilatoiminnan taustalla on yhteiskristillinen yhdistys, Joensuun kristityt yhdessä ry. Käytännön työ yhdistääkin hyvin eri seurakuntataustoista tulevia ihmisiä. Meillä on todella kiva työyhteys.

Tea Ikonen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.