Pääkirjoitus: Joulun säveliä

Tunnustan: kuulun jouluihmisiin. Pidän kuitenkin jouluintoiluni kurissa, enkä mieti joululahjoja vielä kesällä tai viritä satoja metrejä vilkkuvia jouluvaloja takapihalle heti, kun syysillat pimenevät. Jotain erityistä joulun ajassa kuitenkin on. Joulun tulo ilahduttaa ja sykähdyttää joka vuosi.

Minulle yksi tärkeimmistä joulun tunnelmanluojista on musiikki. Kun Jouluradio alkaa soida marraskuussa, viritän kanavat heti kohdilleen sekä autossa että kotona. Olen tietoinen siitä, että netin kanavavalikoiman kautta jokainen voi kuunnella juuri omantyylisiä kappaleita. Minulle yksi osa joulun tunnelmaa on kuitenkin kuunnella peruskanavaa, jolloin välillä tulee vastaan suosikkeja ja välillä muunlaisia versioita, jotka avartavat omaa maailmankuvaa.

Vasta siirtyessäni Joensuun seurakuntayhtymän työntekijäksi minulle selvisi, että vuosikaudet hyvää mieltä tuonut Jouluradio onkin seurakuntien kuuntelijoille tarjoama joululahja. Nyt voin siis olla itse mukana mahdollistamassa Jouluradion sävelet monelle muullekin kuulijalle.

Tänä vuonna Jouluradiossa soi artistilegenda Katri Helenan tulkinta Hoosianna-virrestä. Perinteiseen tapaan uusi versio Hoosiannasta julkaistaan ensimmäisenä adventtina puolilta öin. Katri Helenan ajatuksia virrestä, joulusta ja elämästä yleensä saamme lukea tämän lehden keskiaukeamalta. Minuun teki suuren vaikutuksen hänen tapansa puhua kiitollisuudesta.

Joulu on taas pian, ja kaikki me jouluihmiset alamme virittäytyä vuoden tärkeimmän juhlan tunnelmiin. Ehkäpä jo ensi viikonloppuna adventin kunniaksi minäkin kaivan muotit esiin ja alan suunnitella piparkakkutaloa. Jouluradio soi taustalla ja pitää yllä tärkeitä perinteitä.

 

Kirsi Taskinen
viestintäpäällikkö
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.