Joulukeräykset vievät avun tarvitseville

Seurakuntien joulukeräykset tarjoavat mahdollisuuden auttaa paikallisia tuen tarpeessa olevia. Moni seurakunta osallistuu myös muiden toimijoiden järjestämien Joulupuu-keräyksen ja Hyvä joulumieli -keräyksen tuoton jakamiseen.

Mies ja nainen villasukkia sisältävän laatikon ääressä.

Rantakylän seurakunnan diakoniatiimille Joulukassikeräys on jo tuttu projekti usealta vuodelta. Uudempi asia on verkkolahjoitusmahdollisuus kotimaanapu.fi-sivustolla.
– Olemme saaneet lahjoituksina myös villasukkia ja lahjakortteja välitettäväksi apua tarvitseville, kertoo diakoniatyöntekijä Auli Pehkonen. Kuvassa myös kollega Olli Humalajärvi. Kuva: Virpi Hyvärinen

Joensuun ev.lut. seurakunnat tukevat tänäkin jouluna paikallisia avun tarpeessa olevia.

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Joulukassikeräys toteutetaan Joensuun, Rantakylän ja Vaara-Karjalan seurakunnissa 24.11.–15.12., Pielisensuun seurakunnassa 24.11.–10.12. ja Pyhäselän seurakunnassa 29.11.–3.12.

Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla seurakuntiin vakiosisältöisiä joulukasseja, jotka diakoniatyöntekijät toimittavat avun tarpeessa oleville ennen joulua. Lahjoitettavien kassien arvo on noin 25 euroa.

Myös rahalahjoitukset verkossa onnistuvat

Avun tarpeessa olevia voi tukea myös tekemällä rahalahjoituksen verkossa. Joensuun ev.lut. seurakunnat avaavat oman, yhteisen joulukeräystilin osoitteeseen http://www.kotimaanapu.fi ajalle 24.11.–26.12.2021.

– Keräyksen tuotto käytetään tarpeen mukaan jo saatujen joulukassien täydennykseen, uusien kassien ostamiseen tai lahjakortteihin vähävaraisille joulun järjestämistä varten, kertoo Joensuun seurakunnan diakoniatyöntekijä Pauliina Martikainen.

Tuupovaarassa jouluiloa kukkatervehdyksin

Myös Enon seurakunta muistaa jouluna diakonian asiakkaita joulukassilahjoituksilla. Kasseihin voi lahjoittaa kahvipaketteja, jotka voi tuoda diakoniatoimistoon 7.12. saakka maanantaisin ja tiistaisin klo 9–10.

Tuupovaarassa puolestaan toteutetaan paikallinen ”Lahjoita joulukukka lähimmäiselle” -kampanja yhdessä Tuupovaara-Seura ry:n kanssa.

– Kukka- ja hautauspalvelu Kukka ja Puodin kanssa on sovittu, että sieltä voi kuka tahansa halutessaan ostaa 10 euroa maksavan joulukukan. Kukat toimitetaan 20.12. diakoniatyön ja Tuupovaara-Seuran toimesta 20 ennalta valitulle tuupovaaralaiselle jouluiloksi, kertoo Vaara–Karjalan seurakunnan diakoniatyöntekijä Taru Keinänen.

Seurakunnat yhteistyökumppaneina myös muissa keräyksissä

Kontiolahden seurakunta ei itse järjestä keräyksiä, mutta se on mukana Hyvä joulumieli -keräyksen ja Joulupuu-keräyksen tuottojen jakamisessa. Hyvä Joulumieli -keräyksen järjestävät MLL ja SPR, Joulupuu on Joensuun Nuorkauppakamarin keräys lasten ja nuorten hyväksi. Myös suurin osa Joensuun ev.lut. seurakunnista on mukana näiden keräysten tuoton jakamisessa.

Katso Joulukassikeräyksen kassin sisältö näköislehden sivulta 12.

 


Joulukassien vastaanotto

  • Joensuun seurakuntakeskus, Toimentupa: 24.11.–15.12. ma–to klo 9–15.30 ja pe klo 9–14
  • Noljakan kirkko: to 9.12. klo 15–18 ja pe 10.12. klo 9–14
  • Pielisensuun kirkko: 24.11.–10.12. ke klo 9–11
  • Hukanhaudan seurakuntatalo: 24.11.–10.12. ti klo 10–12
  • Rantakylän kirkko: 24.11.–15.12. ma–pe klo 9–12 sekä la 4.12. klo 11–13
  • Pyhäselän seurakuntatalo: 29.11.–3.12. ma–pe klo 9–12
  • Hammaslahden K-market: ma 29.11. klo 10–16
  • Reijolan K-market: pe 3.12. klo 12–18
  • Kiihtelysvaaran seurakuntatalo: 24.11.–15.12. ke ja pe klo 9–12
  • Tuupovaaran seurakuntatalo: 24.11.–15.12. ti ja to klo 9–12

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.