Reilun kaupan viikko näkyy seurakunnissa

Topi Nieminen seisoo Joensuun seurakuntakeskuksen Duka-puodissa sylissään Reilun kaupan tuotteita.

Joensuun seurakuntakeskuksessa sijaitseva Duka-puoti myy monipuolisesti Reilun kaupan tuotteita. Kansainvälisen työn ohjaaja Topi Nieminen nappasi otoksen tuotteista syliinsä. Puoti on avoinna ma ja pe klo 12–15, ti ja ke klo 10–16 sekä to klo 10–17. Muutokset mahdollisia. Kuva: Virpi Hyvärinen

Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän, Pyhäselän ja Kontiolahden seurakunnat ovat Reilun kaupan seurakuntia. Reilun kaupan seurakunta -arvonimi kertoo, että seurakunnan verovaroilla hankitaan tuotteita, joiden avulla edistetään oikeudenmukaisempaa maailmankauppaa ja ihmisoikeuksia. Arvonimen myöntää Reilu kauppa ry.

Kehitysmaista tulevat Reilun kaupan tuotteet, kuten kahvi, tee, kaakao ja hedelmät, tuotetaan vastuullisesti ja valvotuissa oloissa. Suosimalla Reilun kaupan tuotteita seurakunta varmistaa kehitysmaiden pienviljelijöille paremman toimeentulon sekä mahdollisuuden päättää omasta elämästään. Reilun kaupan tuotteiden käyttäminen on vastuullinen teko myös ympäristön kannalta.

Kahvitauoilla tarjolla reilua kahvia, teetä ja suklaata

Reilun kaupan viikkoa vietetään tänä vuonna 25.–31.10. Seurakunnat pitävät teemaviikkoa esillä eri tavoin toiminnassaan.

Kaikille avoimia Reilun kaupan kahvitaukoja vietetään torstaina 28.10. klo 13–14 Joensuun seurakuntakeskuksessa ja klo 13–15 Rantakylän kirkolla. Reilun kaupan tuotteita esitellään ja tarjoillaan myös perjantaina 29.10. klo 10–13 Lahjanpuiston kerhohuoneella Hammaslahdessa.

Virpi Hyvärinen

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.