Ensi vuoden talousarvio plussalla Joensuussa

Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan 22.10.2019 vuoden 2020 talousarviota. Aiemman valtuustopäätöksen mukaisesti tuloveroprosentti säilyy ennallaan vuonna 2020. Talouden tasapaino on pyrittävä säilyttämään aktiivisella kiinteistö- ja henkilöstösuunnitelmalla ja alueellisella yhteistyöllä.

Kirkollisverotuloja arvioidaan kertyvän ensi vuonna 10 950 000 euroa, mikä on noin prosentin kuluvan vuoden talousarviota pienempi summa. Talousarviossa suurin kuluerä ovat henkilöstökulut, joiden arvioidaan olevan ensi vuonna reilut 8 miljoonaa euroa eli 63,8 prosenttia kaikista käyttötalouden menoista. Vuoden 2020 talousarvion mukainen tilikauden ylijäämä on 44 000 euroa.

Talousarviossa on varauduttu liki kahden miljoonan euron investointeihin. Merkittävimmät investoinnit ovat ensi vuonna toteutettava Utran kirkon julkisivun ja vesikaton maalaus ja vuonna 2021 valmistuva Enon seurakuntatalo. Vuoden 2020 talousarvion vahvistaa yhteinen kirkkovaltuusto.