Ekumenia esillä Joensuussa marraskuussa – Kirkkovaellus pysähtyy Taidemuseo Onnin ikonikokoelman äärelle

Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) syyskokous järjestetään Joensuussa 11.-12.11.2019. Kokoukseen sisältyy kaikille avointa ohjelmaa seminaarin, kirkkovaelluksen ja iltakirkon muodossa.

Kuopion piispa Jari Jolkkonen pitää puhetta saarnastuolissa.

SEN:n syysseminaarin avaa Kuopion piispa Jari Jolkkonen. Kuva: Tuija Hyttinen / Kirkon kuvapankki.

Suomen Ekumeenisen Neuvoston korkein päättävä elin, yleiskokous, kokoontuu marraskuussa syyskokoukseen Joensuuhun. Syyskokouksen ohjelmaan kuuluu kaikille avoin seminaari, jonka teemana on Ekumenian uudet tuulet – Vastaanottavan ekumenian malli. Seminaari järjestetään tiistaina 12.11. Joensuun ortodoksisen seurakunnan seurakuntasalissa (Kirkkokatu 32).

Reseptiivinen ekumenia on ekumenian malli, joka pohjautuu vastaanottamiseen, muutokseen ja dialogiin. Aiheesta alustavat dosentti Minna Hietamäki ja tutkijatohtori Sara Gehlin Helsingin yliopistosta. Teeman käsittely jatkuu paneelikeskustelulla, jossa ovat mukana Soile Kasi (met.), dosentti Tomi Karttunen (lut.) ja toiminnanjohtaja Larissa Franz-Koivisto (kat.).

Seminaari alkaa klo 9 kahvitarjoilulla, hartaudella ja seurakunnan esittelyllä. Seminaarin avaa Kuopion piispa Jari Jolkkonen. Hietamäen ja Gehlinin puheenvuorot alkavat klo 10, paneelikeskustelu klo 11. Päätössanat lausuu arkkipiispa Tapio Luoma klo 11.50. Klo 12 on vuorossa lounas. Tarjoilujen vuoksi seminaariin tulee ilmoittautua viimeistään pe 8.11. osoitteessa http://www.ekumenia.fi/tulossa. Seminaari on osallistujille maksuton.

Seminaari päättyy klo 13 alkavaan Kirkkovaellukseen, joka kulkee Pyhän Nikolaoksen kirkolta Joensuun taidemuseo Onnin Madonna-huoneeseen ja Bergenhemin ikonikokoelmalle päätyen lopulta Joensuun ev.lut. kirkolle.

Kaikille avoin, seurakuntien yhteinen iltakirkko järjestetään ennen seminaaripäivää maanantaina 11.11. klo 18 Joensuun Vapaaseurakunnan tiloissa Kanervalatalolla (Leinikkitie 1).

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on maassamme toimivien kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja seurakuntien yhteistyöjärjestö. SEN on sekä keskustelufoorumi, toimeenpaneva järjestö että asiantuntijaelin. Toiminnan tavoitteena on, että kirkot ja kristilliset yhteisöt tukevat kristittyjen ykseyttä. Pyrkimyksenä on myös kirkkojen yhteisen äänen vahvistaminen yhteiskunnassa. SEN:n jäsenkunnan muodostavat 11 jäsenkirkkoa, 5 tarkkailijakirkkoa ja 27 kumppanuusjärjestöä.

Ekumenia esillä myös Karjalan teologisen seuran yleisöillassa 12.11.

Ekumenia on esillä myös Karjalan teologisen seuran yleisöillassa tiistaina 12.11.2019. Ekumenian uusista tuulista puhuu TT Harri Koskela. Iltaa vietetään klo 18 Itä-Suomen yliopiston Agora-rakennuksen salissa AG100.

Seuraava KTS:n yleisöilta järjestetään yhdessä Veritas Forumin kanssa 26.11.2019 klo 16 Itä-Suomen yliopistolla. Tuolloin professori Serafim Seppälän ja dosentti Jari Ehrnroothin teemana on Vapaus. KTS:n yleisöilloista löytyy lisätietoja osoitteesta http://www.karjalanteologinenseura.fi.

Virpi Hyvärinen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.